Reseteaza parola

Rezultatele căutării
11/02/2019

8 idei pentru cazare in calatoriile de afaceri

Calatorie de afaceri? Cum iti alegi locul de cazare? Ce va fi mai important? Un televizor imens in camera? O panorama romantica? O cada cu hidromoasaj?

Cand calatorim in interes de serviciu, de obicei calatorim singuri, de accea avem nevoie de siguranta, liniste, pentru a putea pregati ultimele detalii pentru intalnirea de afaceri pentru care calatorim.
De asemenea, ne dorim sa luam masa in unitatea de cazare. pentru a nu fi nevoiti sa ne pierdem timpul cautand hrana in zona, sau dorim sa sunam la receptie pentru nevoiele pe care le avem, fara sa fie necesar sa ne pierdem timpul si in acest sens.

Iata 8 sfaturi despre ce ar trebui sa urmariti atunci cand faceti o rezervare pentru calatoria voastra de afaceri.

  1. Asigurati-va ca pensiunea, hotelul sau unitatea turistica are recenzii pozitive. Cautati recenzii oferite de cei ce au calatorit in interes de serviciu, fiti atenti la recenziile negative, daca multe dintre ele descriu aceeasi problema, atunci asteptati-va ca si dumneavoastra sa va intalniti cu ea. Daca aspectele negative ale cazarii tin de igiena, securitate, seriozitate, atunci ar fi bine sa va cauitati si o alta varinta de cazare.
  2. Cautati o unitate turistica unde veti putea servi si masa, o locatie care sa ofere si servicii de restaurant, bar, cafenea. O pensiune sau un hotel dotata cu sala de conferinta va ajuta daca doriti sa aveti acolo intalnirea de afaceri, sau restaurantul unde puteti continua intalnirea de afaceri. De asemenea, asigurati-va ca unitatea turistica este accesibila partenerilor de afaceri, in aceasta situatie ar fi de preferat o zona centrala.
  3. Cautati unitati de cazare care va ofera facilitati in camera, servicii incluse, precum trezirea la o anumita ora, servicii de calcat haine, uscator de par (in special daca sunteti o femeie de afaceri si doriti sa excelati in cadrul intalnirii), hoteluri sau pensiuni care va pot pune la dispozitie un calculator, videoproiector, servicii de copiat acte, fax.
  4. Nu uitati sa aveti in vedere deplasarea, transportul, in cazul in care nu mergeti cu automobilul, astfel, interesati-va de transferul de la aeroport, serviciul de comnda taxi, sau serviciul de inchiriere automobile, fiind complicat de multe ori, sa va concentrati pe calatoria de afaceri, dar si pe drumul pe care trebuie sa-l parcurgeti pana la intalnire.
  5. Internetul, atat de comun in zilele noastre s-ar putea sa aiba unele probleme in unele locatii turistice sau sa fie limitat, prin cablu, sau la viteza foarte mica. Asadar, e important, intr-o calatorie de afaceri sa aveti internet WI-FI, gratuit si nelimitat, putand lua legatura, sau sa va informati cu privire la afacerea sau contractul pe care urmeaza sa-l incheiati.
  6. Verificati daca exista telefoane in camera prin care sa puteti lua legatura cu cei de la receptie pentru room-service, astfel veti economisi timp si va veti simti in siguranta stiind ca oricand puteti cere ceea ce aveti nevoie. Multe pensiuni nu detin un astfel de telefon sau nu au receptia deschisa 24 de ore din 24, de aceea e bine sa verificqati inainte.
  7. Alegeti unitatea turistica aproape de locul intalnirii de afaceri, sau cautati o zona care sa va faca sa va simtiti confortabil, fara prea mult zgomot noaptea, sau din contra, un loc plin de localuri sau parcuri de agrement.
  8. Daca in cadrul calatoriei aveti asupra voastra valori sau obiecte scumpe, asigurati-va ca vet avea la dispozitie o cutie de valori, seif, sa macar o usa care se inchide bine, o unitate turistica in care nu poate intra oricine fara ca sa fie intrebat la receptie, care este securizata pe timp de noapte sau are personal de paza ori are restrictionat accesul pe baza de cartele de acces. Atunci cand calatoriti singur, siguranta ar trebui sa fie grija hotelierului fata de cazatii sai.

Calatoriile in interes de serviciu, sau calatoriile de afaceri fac parte din locul de munca a multora, si ele trebuie sa fie mereu un succes. Alegerea unui loc de cazare potrivit, va conta intr-o mica sau mai mare masura pe succesul calatoriei. Astfel, alegeti-va o pensiune sau un hotel care sa fie o problema in plus in calatoria voastra ci sa fie un avantaj sau o motivatie in tot ceea ce faceti!

Categorie: Articole