Reseteaza parola

Rezultatele căutării
12/02/2019

Cum gasesti cazare ieftina?

Niciodata sa nu credeti ca pretul de cazare este unul fix. Rezervarile pot avea ptreturi diferite, chiar si pentru aceeasi camera.
Mai jos va prezentam cateva idei de cum puteti gasi cazare ieftina, fara sa renuntati la confort!

Mai intai cautati review-uri despre cazare, sa vedeti daca merita sa rezervati la acea unitate turistica. S-ar putea totusi sa va doriti o pensiune sau un hotel anume si atunci nu mai e vorba de review-uri.
In momentul in care v-ati hotarat in ce unitate turistica doriti sa va rezervati locul de cazare, verificati preturile din mai multe surse: intrati pe site-ul unitatii (daca el exista) sau pe alte site-uri de cazare, unde s-ar putea sa fie listata unitatea turistica.
Consultand cat mai multe site-uri de rezervari, s-ar putea sa gasiti preturi diferite, multe dintre ele variind de la o zi la alta, in functie de cererea turistilor.

cazare ieftina


Dupa ce ati aflat cel mai bun site de comparare a preturilor la cazare, studiati oferta mai bine sa vedeti ce este inclus si ce nu. Pentru ca sa gasiti cazare ieftina, asigurati-v aca pretul cerut include si TVA si taxa turistica a statiunii, sau alte taxe aferente.
O strategie de a gasi cazare ieftina este si aceea de a verifica ofertele last minute sau in cazul in care cineva si-a anulat rezervarea, aceeasi camera s-ar putea sa fie disponibila la un pret mult mai mic fata de cel initial.
In strainatate este destul de cunoscuta metoda de a anula rezervare, ca mai apoi sa rezerve iar la un pret mai mic, doar ca in acest caz trebuie avut in vedere ca anularea rezervarii locului de cazare sa nu implice costuri suplimentare.

Unele unitati turistice va vor oferii bonusuri din pretul cazarii, astfel, intr-un final pretul cazarii va fi mai mic. O situatie similare e si in pensiunile care ofera un program de fidelizare fata de turisti, oferindu-le reduceri pentru urmatoarele rezervari.
Daca stiti din timp destinatia spre care calatoriti, puteti beneficia de ofertele inscrierii timpurii sau early booking, sau sa alegeti pachete de cazare pentru mai multe nopti, ori daca mergeti un grup mai mare, puteti negocia direct cu hotelierul suma finala.

O alta varianta pentru a gasi cazare ieftina este aceea de a va inscrie emailul in lista de noutati a unor site-uri turistice sau pe pagina de internet a hotelierului, astfel sa beneficiati de o reducere pentru pretul cazarii.
Cautati unele reduceri sau cupoane, preturi promotionale cu care anumite hoteluri sau pensiuni doresc sa-si atraga turistii.
Hostelul este o alta varianta a unei cazari ieftine, dar, desigur nu va va oferii conditiile sau confortul de lux.
Alegeti pachetele sau ofertele pensiunilor cu prilejul anumitor sarbatori sau a unor evenimente, pachete in care sa fie incluse nu doar cazarea ci si cele 3 mese precum si celelalte servicii, all inclusive.
O alternativa la hotelurile sau pensiunile existente sunt si apartamentele de inchiriat in regim hotelier, camerele de inchiriat sau chiar statul in „gazda”.

Daca detineti un card de fidelizare de la o agentie de turism sau de la o retea hoteliera, ea va poate oferii niste reduceri din pretul rezervarii, ori daca gasiti un cupon de reducere intr-o oferta, il puteti folosii cu incredere.
O alta varianta de a gasi cazare ieftina este sa solicitati cazare in extrasezon sau in zilele lucratoare ale saptamanii, multe unitati turistice avand preturi mai mari in weekend, sau in sezonul condiilor.
Pentru a mai reduce din pret, puteti urmarii ce include acel pret, iar in cazul in care considerati ca nu merita serviciul inclus, intrebati daca nu va puteti lipsi de acel serviciu, cu reducerea pretului final.
O ultima varianta de a gasi cazare ieftina sau chiar cazare gratuita, prin participarea la actiuni de voluntariat sau in anumite organizatii caritabile, care pentru suportul si implicarea voastra o sa va ofere cazare si masa gratuita.

Categorie: Articole