Reset Password

Your search results
February 12, 2020

Cum gasesti cazare ieftina?

Cazarea este una din cele mai mari cheltuieli cand e vorba despre o calatorie, iar gasirea unei locatii cu cazare ieftina poate aduce economii, poate ieftinii intreaga vacanta sau iesire. Multi turisti ar fi in stare sa se cazeze si in cort doar pentru a reduce cheltuielile, de a gasi o cazare ieftina.

Indiferent de gusturi sau pretentii, majoritatea turistilor vor cauta mai intai pretul unei cazari, apoi facilitatile sau alte aspecte, fiecare si-ar dorii sa gaseasca un pret cat mai mic, fara sa achite toate economiile sau tot bugetul de vacanta.

Cea mai simpla metoda de a calatorii cu bani putini este sa gasesti un loc de cazare ieftin, reducerea acestor cheltuieli poate salva o multime de bani din costul total al calatoriei sau al vacantei. Alaturi de cheltuielile cu alte servicii, cum ar fi cele de transport si restaurant, intrarea la diferite obiective turistice, sau parcuri de distractii, gasirea unei cazari ieftine va avea un mare impact asupra bugetului stabilit pentru vacanta.

Exista, totusi, mai multe trucuri prin care turistii pot gasi un loc de cazare decent dar si ieftin, fara a cheltui toti banii avuti.
Se mai poate intampla ca pentru un loc de cazare sa se plateasca o suma considerabila si serviciile turistice sa nu se ridice la inaltimea asteptarilor turistilor.

Mai intai cauta o pensiune.

Pensiunea este o structura turistica foarte raspandita in Romania, oferind o multime de variante de cazare, de la pensiuni fara clasificare turistica, pana la pensiuni de patru margarete, cu facilitati pentru pretentiosi dar si pentru cei care doresc vacante ieftine. In comparatie cu un hotel, pensiunea va avea preturi mai reduse iar conditiile nu vor fi departe de conditiile unui hotel, insa localizarea si pretul te pot face sa alegi pensiunea in locul unui hotel. Confortul unei pensiuni e si in functie de ce preferi, pretul ieftin sau multe facilitati, pe care s-ar putea sa nu le folosesti in vacanta ta.

O alta strategie de a gasi o cazare ieftina este sa eviti sezonul turistic sau structurile de cazare din centrul localitatilor sau a statiunilor. Se stie ca in plin sezon turistic, datorita cererilor, pretul unei cazari creste, fara sa creasca si calitatea serviciilor oferite.

De asemenea in week-end sau in timpul minivacantelor, pretul unei cazari va fi mai mare datorita cererii turistilor, de aceea, pentru a nu plati prea mult pentru un loc de cazare evita sezonul de varf si unitatile turistice centrale.

Pentru a nu plati mai mult, incearca sa cauti reduceri sau oferte de cazare, pachete turistice care includ unele facilitati sau care ofera reduceri pentru achizitionarea lor. Compara pretul pe mai multe pagini de internet, sau chiar suna la receptie perntru a-ti confirma tarifele si eventual anumite reduceri de pret.
Economiseste prin alegerea unei cazari optime, decente.

Cazare ieftina pentru un buget limitat

Daca bugetul de vacanta este destul de limitat , atunci poti opta pentru o cazare decenta, urmand sa folosesti diferenta de bani pentru alimente sau bauturi, pentru vizitatrea unor obiective turistice sau pentru servicii de restaurant sau SPA. Nu are rost sa cheltui pentru o camera care-ti ofera facilitati extraordinare, cand pe tine te intereseaza doar un loc in care sa te odihnesti, iar apoi dimineata, sa pleci mai departe. Vei plati pentru lucruri pe care nu le-ai folosit si care ti-au fost inutile. De aceea vezi ce nevoi ai de la un loc de cazare si rezuma-te la ceea ce ai nevoie, astfel vei economisii o multime de bani.

Verifica locatia unitatii de cazare, pentru a gasi un pret mai convenabil. Se stie ca unitatile de cazare aflate in centrul orasului, a localitatii sau aproape de un obiectiv turistic sau de mare, vor avea un pret mai ridicat, iar cele aflate la periferie vor avea un pret mai scazut. Totusi, inainte de a a te bucura ca ai gasit un loc de cazare ieftin, i-a in calcul costul; transportului pana la obiectivul tau, sa nu depaseasca pretul cazarii din centrul orasului. S-ar putea ca in total pretul pe care-l vei plati pentru cazare si taxi sa fie mai mare decat cazarea la o pensiune sau un hotel de langa obiectivul vizat.

O alta forma de a economisi in vacanta este cazarea la proprietarii care inchiriaza case, camere sau apartamente in regim hotelier, oferte pe cae le poti gasi pe paginile de mica publicitate pe anunturi gratuite sau chiar pe afise de pe strazi. Acest tip de cazare are si unele riscuri, s-ar putea ca oferta sa nu fie clasificata, persoanele care le ofera sa nu fie de buna credinta, sau conditiile sa nu se ridice la inaltimea asteptarilor.

O varianta de a gasi o cazare ieftina, e sa stai in gazda, adica impreuna cu alte persoane in imobil, dar aceasta se adreseaza in special celor care vor sa stea pe un termem mai indelungat si cei care nu cauta mereu intimitatea, precum si cei care au legat o relatie de prietenie sau cunosc bine gazda si conditiile pe care le ofera.

Desigur, cea mai ieftina forma de cazare va ramane cazarea la o ruda sau un prieten, care locuierste intr-o zona turistica pe care vrei sa o vizitezi, si care nu o sa te puna la plata pentru ca vei locui la ei. In aceasta situatie, si ei se vor invita la tine, pentru a vizita si zona ta geografica, astfel va fi un serviciu de cazare reciproc, gratuit si foarte distractiv.
Intr-o calatorie sau intr-o vacanta un cost suplimentar il presupune si mancarea sau serviciul de restaurant.

Atunci cand faci o rezervare pentru cazare poti intreba daca ofera si servicii de restaurant, daca pot fi incluse in pretul cazarii, daca turistii cazati au vreo facilitate sau vreo reducere, daca ai acces la bucatarie in cazal in care vrei sa-ti prepari singur hrana, daca ai acces la sala de mese, la gratarul din curte, putand astfel sa reduci mult costurile cu mancarea, daca nu esti o persoana gurmanda, poti vedea astfel de detalii si din recenzii.

In situatie in care calatoresti cu familia, impreuna cu copiii, si ai nevoie de un pat suplimentar, intreaba daca acesta se plateste, sau daca e oferit gratuit, poate exista in camera un fotoliu extensibil ori camera e prevazuta si cu o canapea ce poate fi transformata in pat. Desigur, pentru a economisii si pentru a gasi o cazare ieftina, nu vei rezerva camere de hotel cu o capacitate mai mare decat nevoiele tale.

Daca vei calatori singur, nu ai nevoie decat de o camera single, daca este, sau de una dubla cel mult. Nu va avea rost sa fai o rezervare la o camera tripla pentru o singura persoana.
Strategiile de gasire de caare ieftina pot fi multiple si interesante, dar daca e vorba de o vacanta, concediu, calatorie de afaceri, gaseste un echilibru intre ceea ce astepti sa primesti si pretul care ti se cere, ca sa nu pleci dezamagit sau chiar sa-ti strice intreaga vacanta.

Category: Turist in Romania
Share