Reset Password

Your search results
January 15, 2020

Promovare Unitate de Cazare – 100 idei practice

100 de idei de promovare a serviciilor de cazare.
Promovarea prin pachete turistice
Serviciile de cazare se limiteaza de multe ori la inchirierea unui spatiu de dormit la care se adauga si o gustare, cum ar fi masa de dimineata, micul dejun. Daca unitatea ta ofera mai multe servicii sau are mai multe posibilitati, incearca sa le inegrezi intr-un pachet touristic, astfel vei oferii turistilor experiente noi, complete dar si serviciile tale vor adduce un beneficiu, un profit structurii de cazare. Chiar daca pentru tine nu reprezinta prea mult, unele servicii pe care le oferi o sa fie ceva inedit pentru clientii tai.
De exemplu, pentru rezervarea a cel putin doua nopti, poti include pe langa micul dejun, cina, un ceai sau o cafea, acces la sauna sau jacuzzi, daca exista, acces la anumite activitati. Aceste servicii colaterale integreaza-le intr-un pachet turistic de nerefuzat, din strategia promovarii unei pensiuni si nu numai, oferind o reducere in cazul achizitionarii pachetului fata de achizitionarea acelor servicii in parte.
Exemple de servicii care pot fi incluse in pachetul de cazare sunt nenumarate, te poti asocial cu un serviciu local care ofera experiente turistice, plimbari, parc de distractii, piscine, drumetii, vizite, intrari la diferite obiective turistice, acces biciclete, haine populare, sau alte atractii locale de care se pot bucura turistii.
Cateva exemple de pachete turistice care ar ajuta promocarea ofertei de cazare:

1. La cel putin doua nopti rezervate, se poate include masa in ziua sosirii, sau in alta zi, astfel vei incuraja sa utilizeze serviciile de restaurant, de asemenea ei vor solicita si bauturi care pot fi contra cost.
2. O reducere de pret la comandarea a mai multor portii din acelasi fel de mancare, mai ales daca e vorba despre un fel de mancare local, traditional, disponibil si accsibil pentru tine.
3. Pachet touristic pentru un weekend cu un anumit specific culinary, in care sa fie incluse mai multe feluri de mancare, all inclusive, anumite bauturi ce se potrivesc cu specialitatile culinare oferite, acces la toate facilitatile pe care le ofera unitatea ta de cazare.
4. Balul mascat este o alta idee de pachet turistic, aici, pe langa meniul specific, poti oferii si spatii de cazare, cine si-ar dorii ca dupa un bal mascat de pomina sa mai plece acasa, mai ales daca nu e din partea locului?
5. Unele pachete de cazare pot include sampanie in camera, fructe sau flori dupa preferinta sau dupa specificul calatoriei sau pachetului oferit, room service, mic dejun in camera, sau bautrile din frigiderul din camera.
6. Pentru perioade inafara sezon ului touristic se pot incuraja vanzarile hoteliere prin includere in pret si a cinei, specialitatea casei, sau un desert delicious.

Incearca inainte de a platii
Multe persoane sunt retinute inainte de a rezerva, deoarece imaginile si recenziile nu ar arata realitatea serviciilor de cazare de la fata locului, pensiunea sau hotelul nu ar arata astfel, curatenia sau serviciile de restaurant nu ar fi conform pozelor, poze care sunt cea mai buna reclama, de aceea multe sunt regizate, retusate sau modificate. Asiguta-ti clientul sau turistul ca va primii contravaloarea rezervarii daca realitatea nu corespunde cu imaginile, invita-I sa guste anumite specialitati doar sa se convinga de calitarea serviciilor turistice pe care le oferi:

7. Poti invita clientii loiali, vecinii, sau turistii cazati sa guste din noua ta specialitate culinara din cadrul restaurantului hotelului sau a pensiunii, se pot oferii mostre care sa-i faca sa ramana la masa si sa comande si bauturi sau alte produse culinare, se pot oferii reduceri pentru comenzile viitoare, carduri de fidelizare cu reduceri pentru anumite servicii sau pentru specialitatea culinara pe care au degustat-o.
8. Degustari de vinuri sau alte bauturi, mai ales daca se face vre-o prezentare tematica in acest sens si ai spatii suficiente pentru a o gazdui, astfel, ai putea beneficia de o sponsorizare din partea unei crame pentru a-ti atrage viitorii clienti.
9. Invita orgazinatii sau asociatii sa-si desfasoare o reuniune, team building, o conferinta sau o prezentare de produse, oferind sala de conferinta in mod gratuity pentru prima data, ei vor apela astfel si la serviciile tale de restaurant si cazare in unele cazuri.
10. Invita un ghid turistic local sau al unei agentii de turism sau a unei persoane de la un centru de informare turistica oferindu-i o ustare sau o bautura, prezentandu-I serviciile si calitatea lor, in timp el fiind cel care va redirectiona turistii spre tine sau va incheia un contract de colaborare avantajos pentru ambele parti.
11. Poti oferii clientilor actuali posibilitatea de a mai aduce inca o persoana pentru care nu va trebui sa plateasca serviciile de cazare, astfel te vei bucura de cea mai bunapublicitate, reclama directa pentru orice afacere este recomandarea celui mai bun prieten.
12. Creaza un mic stand sau un banner cu imagini din ceea ce oferi, sau invita turistii sa viziteze spatiile inainte de a le incasa contravaloarea rezervarii.
13. Daca urmeaza sa gazduiesti o serie de evenimente ofera gratuitate pentru peima seara sau pentru primul eveniment
14. Invita o persoana publica locala, un influencer sau o vedeta pentru a se bucura de serviciile horeca pe care le oferi, astfel notorietatea lui va adduce un plus pentru imaginea afacerii tale.
15. Invita un staroste sau un CEO, manager al unei societati, propunandu-i parteneriate pentru a gazdui diferite intalniri sau petreceri.
16. Invita un organizator de petreceri sau propune tu organizarea petrecerilor sau a nuntilor in spatiu pe care-l dispui.
17. Organizeaza un eveniment sau o intalnire in care oameni de afaceri din zona si clientii tai sa se poata intalnii, prezentari de produse sau produse promotionale cadou prin care clientii sa fie mai familiarizati cu serviciile hoteliere pe care le oferi.

Servicii unice, activitati inedite, attractive
Foloseste-ti spatiu hotelului sau al pensiunii, personalul, materialele, pentru a organiza activitati sau evenimente unice care nu se pot organiza in alta parte.

18. O seara cu tematica istorica, fiecare zona turistica are o istorie care poate fi evocate, poti avea invitati care sa necesite si servicii de cazare.
19. Gazduieste o conferinta pe o anumita tema, un eveniment local, o intalnire cu “fii satului” sau o activitate spefica unei traditii locale, religioase sau laice.
20. Gandeste-te sa le oferi ceva personalizat turistilor, fie ca e vorba de o felicitare, o vedere, o pungulita sau o scrisoare de multumire ca ti-au fost clienti, ceva ce sa le ramana ca amintire sau souvenir, rugandu-I eventual sa te recomande cunoscutilor sau lasand o recenzie pentru serviciul tau de cazare sau restaurant.
21. Ofera o mica atentie “de drum” turistilor, ceva gustare specifica, o prajitura, o cafea la pachet sau o sticluta de bautura, cu eticheta hotelului sau a pensiunii tale.

Promovare cazare prin Pachete turistice cu specific sportive
Foarte multio turisti doresc sa se mentina in forma sau pur si simplu sunt pasionati de activitati sportive sau de campionate sau concursuri sportive. Astfel, daca oferi facilitate cum ar fi un teren de fotbal, teren de tenis, teren de baschet, sau ai o sala de fitness sau o sala de forta, trebuie sa le intergrezi in pachetul touristic oferit:

22. Daca in apropiere exista o apa curgatoare, un lac sau o pescarie, poti oferii un pachet de pescuit care sa contina pe langa noptile de cazare si mancare cu specific pescaresc si permisiunea de a pescui in zona, dar si undite sau echipament sportiv pentru pescarii care vin neechipati. Acest tip de pachet turistic se potriveste in special celor care au si o pescarie sau o pastravarie sau celor care au pensiunea sau hotelul in apropierea unei ape.
23. Daca te aflii in zona unde au multe activitati si concursuri sau campionate sportive, poti oferii cazare impreuna cu mancare, pe perioada campionatului, in care sa fie incluse si biletele de intrare la meciuri, eventual transportul pana la stadion sau teren.
24. Pentru iubitorii de ciclism poti oferii un pachet touristic de cazare care sa include si un traseu cu bicicleta, mai ales daca in zona exista trasee pentru biciclisti, poate fi un traseu mai lung, in care poti sa le oferi masa si cazare in parteneriat cu alte unitati turistice, poti oferi ruta, planuri, sau chiar un picnic in natura. Desigur, costul inchirierii bicicletelor si repararea lor va fi inclus in oferta turistica.
25. Poti oferii cazare grupurilor de sportive, echipelor sportive care merg in cantonament, sau sa invite diferite echipe sportive sa se antreneze, desigur, in acest caz trebuie sa oferi un teren sau un spatiu adecvat care sa le permita sa faca acest lucru.
26. Drumetii in natura, pentru ceio care vor sa se relaxeze sau vor sa descopere frumusetea naturii din zona ta turistica, vor sa faca drumetii montane sau pur si simplu sa se bucure de natura. In acest sens va trebui sa le oferi pe lanca cazare si masa, si un chid, precum si echipamente unde e cazul.
27. Partidele de vanatoare sau concursurile de airsoft sau paintball sunt iar o oportunitate de a oferii pachete turistice de cazare si mancare, iar daca te afli lnga o padure sau ai un spatiu in care se pot desfasura aceste activitati, ai impuscat doi iepuri dintr-odata. Desigur, la masa poti gati carne de vanat, daca cei care vaneaza in zona vor dori o masa cu specific vanatoresc.

Aniversari, Majorate, Onomastici, Zile Internationale, Minivacante
In timpul anului, sunt multe perioade inafara sezonului turistic, in care unitatea ta de cazare va avea mai multe spatii libere. Aceste spatii le poti pune la dispozitie celor care isi sarbatoresc zilele de nastere, aniversarile, oaspetii veniti din departati vor avea nevoie si de camera de cazare, sau poti organiza majorate, ori alte zile cu rezonanta si insemnatate nationala sau international. Cu putina imaginatie poti personaliza petrecerea cu aranjamente florale, cabine foto, invitati de renume, poti impodobi sala sau spatiu cu anumite culori, decoratiuni:

28. De zilele unor sfinti, poti organiza o petrecere pentru cei care poarta numele acelor sfinti, poate fi o sarbatorire a onomasticii, sarbatoritul avand meniul gratuit, sau pretul meniului sarbatoritului se va deconta din pretul meniului invitatiilor.
29. Sarbatoreste ziua recoltei sau o zi cu specific local, o traditie, aniversarea localitatii, aniversarea datarii istorice sau a hramului unui locas de cult din localitate.
30. La nivel international fiecare zi este o zi speciala pentru ceva: poti sarbatorii ziua apei, a padurilor sau o alta zi care sa atraga atentia, o zi cu o tema inedita, ziua vanatorului, ziua invatatorului, iar oferta ar trebui sa prezinte si varianta cu cazare.
31. Sa nu uitam de 8 Martie sau de ziua barbatilor, zile in care iar se pot organiza pachete turistice complete, sau Sarbatorile Religioase sau chiar pachete turistice pentru revelion.
32. Poti organiza promotii si pachete turistice si cu ocazia aniversarii deschiderii pensiunii sau a hotelului, sau alte momente importante.

Colaborare locala sau pe zona geografica.
Creaza un parteneriat de colaborare cu alte afaceri din zona, care te pojuta sa-ti cresti gradul de ocupare al camerelor, in special cei care administreaza obiective turistice locale sau cei care intra cin contact cu cei care cauta servicii pe care le poti oferii si tu:

33. Ofera de cazare pentru mai multe nopti care sa aiba inclusa si bilete de vizitare la muzee, obiective turistice, sau bilete la cinema sau la teatru ori opera.
34. Asociaza-te cu un eveniment local, in care sa fii partener, unde, cei care participa la eveniment vor avea nevoie de cazare si servicii de restaurant.
35. Pe plan local, cauta activitati care presupun venirea unor oaspeti, chiar daca e vorba despre saptamana gradinaritului, a florilor sau un alt fel de eveniment, afiliaza-te ca partener si ofera anumite avantaje grupului pe care-l cazezi. Acest lucru se aplica si echipelor de muncitori sau de cercetatori veniti in zona, totul este ca tu sa stii cand vine cineva care are nevoie de servicii hoteliere si sa le poti acorda, mai avantajos decat concurenta.
36. Prin colaborare cu serviciile locale, poti primii turisti si pentru serviciile celorlate afaceri, pentru anumite servicii pe care le ofera alte afaceri pertenere, clientii sa poata beneficia de o anumita reducere la serviciile tale hoteliere.

Promovare prin furnizorii tai
Intreaba-ti furnizorii daca poti sa gazduiesti prezentari promotionale, prezentari de servicii sau de produse, lansari de produse sau servicii. In general va fi vorba despre produse alimentare, cosmetice, textile, mobilier, dar mereu se va gasi o oportunitate de a deveni tot mai popular si de a atrage noi clienti:

37. Furnizorul produselor de igiena sai cosmetice poate va vrea sa faca o prezentare de produse, sau va avea de oferit pachete mostre din produsele sale, lucru care poate atrage pontentialii cumparatori.
38. Furnizorul bauturilor alcolice sau nonalcolice ar putea face o sponsorizare sau o „degustare” de vinuri intr-un eveniment pe care-l organizezi, sau pe care-l gazduiesti.
39. Furnizorul de alimente s-ar putea sa vina cu un produs nou care se va adresa nu doar hotelierilor dar si clientului obisnuit. Poti beneficia si ca cel care gazduieste o astfel de prezentare, sau ca si client prin obtinerea unor reduceri sau produse promotionale.
40. Producatorii locali pot veni sa-si prezinte produsele fie intr-un eveniment organizat de tine fie intr-un parteneriat inclus in pachetele turistice.
41. Se pot face demostratii cu aranjamente florale sau aranjamente de nunta sau pentru alte evenimente festive.
42. Daca e vreun patiser local poate sa vina sa isi prezinte produsele sau sa faca o demostratie, sau bucatarul tau poate prepara in fata clientilor, pentru mai multa incredere si transparenta.
43. Producatorul local de legume si fructe bio, va fi mereu binevenit printre turistii care adopta un stil de viata sanatos si care cauta alimente bio.
44. Daca produsele de igiena folosite in camera de cazare sunt achizitionate de la un producator local, cu produse naturale (lavanda, de exemplu) poti discuta cu el sa vina sa-si prezinte produsul, iar daca produsul e deosebit, poti achizitiona mai multe unitati pe care sa le oferi cadou clientilor.
45. Furnizorul de bauturi poate organiza o degustare de vinuri, oferind turistilor mostre sau reduceri pentru achizitii.
46. Alti oameni cu care lucrezi, pot sa vina sa aiba un eveniment deosebit care sa atraga atentia comunitatii sau clientilor tai si care sa promoveze unitatea ta turistica.

Promovarea unitatii de cazare prin politica de pret
Se stie ca majoritatea turistilor cauta cazare cu cel mai bun pret, de aceea e destul de dificil sa modifici pretul la serviciile de cazare, cand concurenta face acelasi lucru si cand sunt turisti dispusi sa renunte la anumite facilitati doar pentru a mai economisi in vacanta lor.
Desigur, reducerea pretului poate creste gradul de ocupare al unitatii hoteliere, dar poate avea si un impact negativ asupra calitatii serviciilor pe care le oferi, mai mult un pret mic va fi mai greu sa-l majorezi fara sa pierzi din clienti.
Daca observi ca si competitorii tai folosesc strategia reducerilor, trebuie sa gasesti o alta modalitate de a te diferentia de ei, prin servicii sau alte modalitati care sa iti ofere o reputatie si o valoare deosebita.
Mai intai vezi ce apreciaza turistii mai mult, care sunt aspectele tale forte in materie de servicii hoteliere si promovare hotel; si includele in pachetul de cazare, fa-ti un calcul al costurilor pe care le suporti, costul cu personalul si consumabilele apoi gandeste-te si la profit, costul minim al unei cazari va trebui sa fie bine motivat ca turistul sa stie ce va primii in schimbul acelui pret.
Ideea este ca turistii sa te aleaga din multitudinea de oferte, chiar daca nu vor folosi toti facilitatile incluse in pret. De asemenea poti avea preturi diferite in functie de camera sau de gradul de ocupare. De aceea in sezonul turistic preturile la cazare sunt mai mari. Astfel, poti incerca si urmatoarele strategii de pret:

47. Daca achita cineva contravaloarea rezervarii pentru 3 nopti, a patra noapte e gratuita, din partea casei.
48. Daca cineva achizitioneaza pachetul cel mai scump, va beneficia de transfer gratuit de la aeroport sau tren.
49. Pentru clientii fideli, se poate oferii 10% reducere la urmatoarea rezervare.
50. Mic dejun gratuit pentru delegatia ce participa la o conferinta gazduita de tine.
51. Cazare si masa gratuita pentru insotitorii de grup sau organizatorii unui pelerinaj sau a unei excursii.
52. Ghid gratuit pentru un grup de minin de persoane care sa prezinte atractiile turistice din zona.
53. Daca servesti pranzul sau cina, ai desertul sau bautura din partea casei.

Promovarea prin programe de fidelizare
Fidelizarea are un caracter exclusivist adresandu-se unui numar restrans de clienti, cei care frecvecventeaza si apeleaza des la serviciile tale turistice. Este o metoda buna de a crea turisti loiali, care sunt familiarizati si care pot beneficia de bonusuri tot mai mari in functie de cate pachete de cazare au cumparat intr-un an sau de cat de des cumpara serviciile pe care le oferi. Evidenta loialitatii se poate face printr-un card de fidelizare, printr-un cupon de reducere, sau alte metode.
Programul de fidelizare ar trebui sa fie cunoscut fiecarui turist pentru a-l motiva si pentr a-l constientiza ca e un client special, un prieten de-al casei. Totusi promotiile si reducerile in cadrul programului nu trebuie sa fie mai mari decat costurile serviciilor, pentru ca la urma, sa realizeri si tu un profit.

54. Patul pentru copil sau patul suplimentar poate fi din partea casei.
55. Servicii platite, oferite gratuit.
56. Un week-end gratuit (cazare).
57. O noapte de cazare in plus, gratis.
58. Utilizare exclusiva la facilitati sau a spatiilor de recreere.
59. Acces VIP la sauna, piscina, jacuzzi, ciubar.
60. Acces gratuit la sala de sport sau finess.
61. Acces la unele servicii la care alti turisti nu beneficiaza: vizitarea unor obiective, drumetii restranse, acces la bucataria din restaurant, etc.

De asemenea se pot oferii reduceri sau programe de fidelizare si celor care vor scrie o recenzie pozitiva despre serviciile tale, se vor abona la pagina ta de Facebook, Instagram, Twitter, te vor recomanda altor clienti sau vor oferii datele tale de contact unor potentiali clienti.

Promovarea prin articole de specialitate
O cale de a atrage turistii spre pensiunea sau hotelul este sa scrii despre ceea ce oferi si ceea ce i-ar interesa pe ei. Aceasta strategie de promovare este greu de copiat, deoarece nu toti pot aoferii anumite servicii, si apoi, din momentul in care articolul va scrie despre serviciile tale, tu vei devenii expertul in acele servicii.
Poti publica articole fie in ziar, fie pe pagina ta, pe blogul tau, ceva relevant pentru serviciile tale turistice, sau poti solicita unui copywriter sau unei agentii de promovare sa scrie un articol pe care sa-l publice pe paginile de internet ale unor televiziuni, agentii de stiri, directoare de articole, etc.

62. Daca ai un SPA, poti scrie articole despre diferite tratamente si terapii, beneficiile lor, poti sa le cuprinzi intr-un ghid al ofertelor turistice din promotia ta.
63. Daca pensiunea sau unitatea ta de cazare este populara pentru un anumit specific, specific traditional, istoric sau de alta natura, poti scrie despre importanta specificului si a zonei, precum si a simbolismului elementelor pe care le pot identifica turistii.
64. Daca ai un hobby sau un interes spre masini de epoca sau obiecte vechi, poti organiza sau expune in pensiunea ta, iar apoi poti scrie despre asta, sau chiar poti organiza un eveniment in colaborare cu un colectionar sau un pasionat.
65. Daca oferi un anumit tip de mancare traditionala, veche, sau preparata diferit, poti scrie despre istoricul mancarii sau a ingredientelor ecologice, locale si sanatoase, facandu-i pe cititori curiosi si pofticiosi.
66. Daca unitatea turistica detine crama sau vinoteca, poti scrie despre vinurile colectionate, despre provenienta si vechimea lor, impreuna cu o oferta sau un pachet in care sa fie incluse.
67. Daca in jurul pensiunii exista o curte sau o gradina frumos amenajata, sau o gospodarie care poate reprezenta o atractie in special pentru cei mici, se poate scrie si despre asta, mai ales daca unii turisti vor sa participe la ingrijirea sau micile munci din gospodarie, in scopul recreerii si experimentarii de lucruri noi.

Promovarea prin Early Booking
Incurajeaja turistii sa rezerve din timp oferta turistica, prin reduceri de pret sau prin servicii gratuite, astfel iti vei imbunatatii din timp gradul de ocupare al camerelor dar si profitul, prin platile in avans acolo unde este cazul. Poti aplica strategia de promovare early booking pentru unele sarbatori sau evenimente, dar poti sa le aplici si in alte cazuri, sub forma unor promotii:

68. Daca caomanzi cina cu o zi inainte vei primii o sticla de vin gratuit.
69. Rezerva-ti locul la piscina sau spa in timpul rezervarii cazarii si beneficiezi de un vocher de atatia lei.
70. Daca platesti cazarea in momentul rezervarii (cu cel putin 10 zile in avans), poti beneficia de ghid turistic gratuit.
71. Daca rezervi pachetul de craciun cu 2 luni inainte, vei primii un cadou din partea casei, sub bradul de la hotel/pensiune.
72. Daca iti rezervi pachetul de ziua indragostitilor, vei primii o sampanie din partea casei.
73. Rezerva-ti weekendul pentru schi cu doua luni in avans si ai transport gratuit pana la partia de schi, sau acces gratuit pe partie (in colaborare sau parteneriat cu operatorul partiei).
74. Rezerva-ti camera de conferinte cu o luna in avans si vei primii o gustare sau desert din partea casei.

Promovarea prin promotii sezoniere
Promotiile in perioada in care cererea pentru cazare este mare, cum ar fi perioada sezonului turistic, sunt destul de populare si trebuie facute cu o strategie bine pusa la punct, deoarece concurenta va face acelasi lucru, iar turistii vor analiza mai multe oferte pana sa se hotarasca. Trebuie sa creezi o oferta care sa se diferentieze, fie prin pret fie prin servicii fie prin popularitatea sau notorietatea ta. Ce va face ca oferta pe care o promovezi sa fie cea mai buna? Cum vei atrage atentia clientilor? Poti incerca anumite strategii:

75. Pentru oferta de paste poti include o „vanatoare a oualor” pentru copii, sau alte activitati deosebite, dar si participarea la Slujbele Religioase in zona, mai ales daca te aflii aproape de o manastire sau biserica (pentru cei care doresc sa participe).
76. Oferta de Craciun poate include cadouri de la Mos Craciun, mancare traditionala, petreceri, calatorii cu sania sau trasura, colinde si colindatori.
77. Tot p4entru oferta de Craciun poti pregatii cadouri pentru toti turistii, astfel ca ei sa nu mai fie nevoiti sa-si caute unul pentru celalalt, e adewvarat, ar trebui sa afli cate ceva despre fiecare, ce-i place, sau sa pregatesti cadouri care sa fie pe gustul fiecaruia, pe cat se poate.
78. Vacanta de vara esete perioada in care unitatile turistice cu piscina sunt foarte cautate, de aceea, daca vei oferii un concurs de natatie, polo pe apa sau un party la piscina, oferta ta va atrage cu siguranta atentia.
79. Petrecerea de 8 Martie poate avea inclus cate un buchet de flori personalizat, pentru fiecare invitata, cu un mesaj de suflet, sau cu o dedicatie din partea unei persoane dragi.
80. Petrecerea burlacilor poate fi organizata cu bauturi din partea casei, camere pentru cazare pentru cei veniti de mai departe sau pentru cei obositi.

Promovarea prin concursuri si premii
Concursurile si tombolele sunt o alta modalitate de a promova unitatea de cazare, mai ales atunci cand premiile vor consta in servicii oferite de catre structura turistica. La concursuri pot participa fie clienti fideli, fie persoane noi, poate fi popularizat atragand atentia si construind o relatie de incredere intre hotelieri si clienti. Unele concursuri se pot face in parteneriat cu alte entitati, sau concursurile renumite pot avea ca premii serviciile tale turistice, unde tu, in calitate de sponsor vei obtine o expunere mediatica si o alta prestanta in comunitate.

81. Tombola in cazul unui eveniment, cu premii gastronomice, desert, bauturi.
82. Aboneaza-te la pagina noastra (de Facebook, Instagram, Twitter, etc) si poti castiga o cina pentru 2 persoane, cu cazare.
83. Retine adresa hoteluilui sau datele de contact si poti castiga un vocher de 100 lei.
84. Plateste pachetul de Revelion integral si vei participa la o tragere la sorti urmata de premii in noaptea de Revelion.
85. Serveste masa in restaurantul nostru pentru o saptamana si poti castiga mancare gratuita pentru saptamana viitoare.
86. Pentru copii, deseneaza pensiunea sau hotelul, si poti castiga un desert gratuit sau 3 ore la locul de joaca, impreuna cu clasa ta (acest tip de concurs se poate organiza si in parteneriat cu o institutie de invatamant).

Ofera mai mult, surprinde-ti turistii
Fiecare pachet pe care-l oferi are un anumit numar de servicii la un anumit standard, iar turistii stiu la ce sa se astepte. Fiecare bonus pe care il oferi in mod gratuit nu va fi altceva decat un sentiment placut din partea lor, o surpriza placuta. Ei vor petrece o perioada draga, prietenoasa, daca vor observa ca scopul nu e sa-i lasi fara bani ci sa-i faci sa se simta bine primiti, asteptati, speciali. In acesta situatie, clientii devin prietenii afacerii si se intorc cu drag de cate ori pot, te recomanda cu caldura si altora, lasa recenzii pozitive peste tot unde pot. Acest lucru nu tine doar de cazare sau restaurant dar si de modul in care sunt primiti, de anumite atentii, amintiri, suveniruri pe care le poti oferii, pat suplimentar gratuit, un desert in plus, o noapte de cazare in plus, sau ceva care sa-i surprinda in mod placut. Pentru ca e vorba de surprindere, nu trebuie ca aceste „upgrade-uri” sa fie conditionate de ceva, ci sa fie pur si simplu, iar ei isi vor aduce aminte cu drag devenind clienti fideli serviciilot tale.

87. Poti sa-i surprinzi cu o gustare din partea casei in momentul in care ajung la tine, o bautura, o cafea, ceva ca de bun venit.
88. Un mic supliment gratuit cand vine vorba de mancare sau bautura, o mica surpriza dulce in camera, o apa gratis, ceva din partea case.
89. Daca ai camere msai bune neocupate poti sa-i muti in acele camere chiar daca ei au optat pentru variante de cazare ieftina, tu le poti oferii servicii mai bune (o suita in loc de o camera cu 2 paturi, baie cu cada in loc de camera cu dis, camera cu pat king size in loc de pat matrimonial simplu, etc.)

Promovarea prin oferta zilei sau ofertele lunii
Daca clientii stiu ca in fiecare zi sau in fiecare luna exista o oferta de nerefuzat vor cauta sa o obtina, sau cel putin se vor interesa sa vada daca-si doresc. Chiar daca nu vor fi interesati de oferta ta turistica, macar vor tine legatura cu brandul si afacerea ta.

90. Oferta 2 nopti de cazare la pret de o noapte (potrivita inafara sezonului turistic, cand oricum multe camere raman libere)
91. Reducere la bere sau vin in timpul unor meciuri sau evenimente sportive, poti solicita furnizorului o reducere sau un pret promotional ca sa obtii la urma si profit.
92. Meniu sezonier in restaurant, din produse de sezon la un pret promotional, desert sau preparate de la producatorii locali, in special in perioada de recolta, perioada de vara, toamna.
93. Organizarea unor drumetii sau a unor tabere pe care competitorii nu le pot organiza, pentru observarea sau vizitarea unor obiective turistice naturale, drumetii care sunt ideale in anumite perioade ale anului, pe anumite monumente ale naturii.
94. Promotii lunare la servicii care se vand mai greu in anumite perioade ale anului. (in lunile dinafara sezonului tursitic poti avea promotii la cazare sau pechete turistice unice pentru a acoperii ocuparea camerelor, fata de sezonul tursitic cand nu trebuie sa depui prea mult efor pentru promovarea spatiilor de cazare).

Tichete, Vouchere, Bonusuri
Tichetele sunt o modalitate buna de a fideliza turistii si se pot oferii cu diferite ocazii pentru diferite servicii. Teichetele turistice pot fi transmisibile, pentru prieteni sau familie, pot fi folosite pentru descoperirea noilor servicii sau experiente turistice, o reducere pentru rezervarile viitoare, sau altele.

95. Pentru achizitionarea unui pachet turistic , urmatoarea rezervare se va reduce cu 15% din pretul normal.
96. Daca alegi sa stai mai multe zile si alegi sa servesti pranzul in restaurantul hotelului sau a pensiunii, cina va fi din partea casei.
97. Daca alegi pachetul turistic de Craciun, si doresti Pachetul turistic si de Revelion sau de Paste, atunci beneficiezi de o reducere de 15% din pretul normal.
98. Daca alegi un pachet all inclusive, poti avea un voucher la urmatoarea rezervare sau in viitor vei plati un pachet simplu si vei primii all inclusive ca bonus.
99. Acorda tichete de reduceri sau bonusuri in parteneriat cu un agent economic sau cu un operator turistic fie cu un administrator al unui obiectiv turistic: pentru achizitionarea unui pachet turistic ai un vocher de 50 lei la magazinul respectiv, la clubul respectiv, ai reducere la obiective turistice, la drumetii, calatorii.
100. Ofera-ne datee tale de contact si accepta primirea ofertelor noastre pe email sau prin posta, si ai 5% reducere la toate preturile sau comenzile viitoare, un fel de client vip. Sau vei beneficia de reduceri mai mari la anumite oferte turistice.

Promovarea unei unitati de cazre, fie ce e pensiune, hotel, motel, hostel, cabana, vila, sau alta forma de structura hoteliera este pasul cel mai important in aceasta industrie a turismului. Afacerea ta nu iti va aduce profit daca nu vei avea clienti. Nu vei avea clienti daca ei nu vor sti de tine. Clientii nu pot sti de tine daca nu implementezi o strategie de promovare.

Category: Turist in Romania
Share